Kesme İlkokulu
TÜTEN MAH. KESME KÜME EVLERİ BIRECIK KESME ILKOKULU BLOK NO 6 BİRECİK / ŞANLIURFA

VİZYON

Türkiye´yi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmayı hedefleyen eğitim-öğretim etkinliğinin bir parçası olmak Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.

MİSYON

Okulumuz için belirlenmiş olan eğitim-öğretim programını çevre faktörlerini de dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde uygulamak, öğrencilerimizin kabiliyetlerine ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmeti sunmak, onların ufkunu açmak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamak.Öğrencilerimizin andımızda ve Mustafa Kemal Atatürk´ün Gençliğe hitabesinde belirttiği duygu ve düşüncelere, amaçlara sahip olmasını sağlamak ve okulda öğrenmenin kalitesini arttırmak temel işlevimizdir.

Öğretim Şekli :Tam öğretim

Tam öğretim

08:30’de başlar 14:10’da biter.

sobayla ısınmaktadır.

Servisi yoktur.

Uydu İnternet (VSAT)

ilçe merkezine 17 km il merkezine yaklaşık 90 kmdir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Kesme Köyü Tüten köyüne bağlı bi mezradır ve Tüten Köyünün doğusundadır. Köyde bir cami ve bir ilkokul bulunmaktadır.Köyün tamamı akraba olup aynı soyadını kullanmaktadırlar.Köy 20-25 hanedir.